Remote Tacho Download Automatisch downloaden van digitale tachograafbestanden

  • Automatisch downloaden van bestuurders- en tachograafbestanden
  • Volledigheidscontroles en -waarschuwingen
  • Beveiligde gegevensopslag en versleutelde verzending
  • Vermijd voertuigstilstand en bespaar tijd
  • Stel uw eigen downloadintervallen in
  • Gecentraliseerde bedrijfskaarthosting
Home » Remote Tacho Download

Automatische tachograaf-compliance Alle .ddd-bestanden in één veilig platform

Met Remote Tacho Download van FleetGO hoeft u nooit meer handmatig de .ddd-bestanden van uw voertuigen of bestuurderskaarten te downloaden: alle bestanden worden automatisch gedownload, ongeacht waar uw voertuigen of bestuurders zich bevinden. De bestanden worden versleuteld draadloos verzonden naar uw beveiligde bestandsopslag binnen de FleetGO Cloud, waar ze 10 jaar opgeslagen blijven.

FleetGO remote tacho download
Vertrouwd door:
Westfalen logo zwart
Remondis logo grijs
ArcelorMittal logo grijs
Worx logo zwart
DHL express logo grijs
Renewi logo grijs
Kaba logo zwart
Fritom logo grijs
Pirtek logo grijs
Fastned logo grijs

Mogelijkheden van de Remote Tacho Download Tachograaf-compliance op autopilot

Download alle .ddd-bestanden Alle digitale tachograafbestanden in één platform

De intelligente FleetGO control unit is permanent verbonden met de FleetGO Cloud, die alle tachograafbestanden automatisch downloadt. Alle bestanden worden gecontroleerd op volledigheid en integriteit zodat u altijd weet of uw archief voldoet aan de EU-regelgeving. FleetGO werkt met de belangrijkste tachograafmerken waaronder VDO, Stoneridge en Actia.

FleetGO Remote Tacho Download tachograafbestanden

Monitor rijtijden Respecteer de werktijdenregelingen

FleetGO geeft u live inzicht in de resterende dagelijkse, wekelijkse en tweewekelijkse rijtijden. Zogenaamde ‘tijd gerelateerde waarschuwingen’ worden direct onder de aandacht van uw planners gebracht. Met deze krachtige tool bent u in staat om de planning te optimaliseren en het risico op overtreding van de EU-verordening 561/2006 of de AETR-regels te vermijden.

FleetGO Remote Tacho Download Monitor rijtijden

Vermijd overtredingen van EU-verordeningen Tachograaf-compliance makkelijker gemaakt

Houdt u aan de regelgeving door het respecteren van de werktijden en het bijhouden van een volledig logboek van alle digitale tachograafbestanden en bestuurderskaartbestanden. Met FleetGO kunt u een veilig juridisch archief bijhouden van alle .ddd-bestanden en eenvoudig werkurenovertredingen opsporen. Voorkom boetes, optimaliseer uw planning en verhoog de veiligheid van uw bestuurders.

FleetGO Remote Tacho Download Tachograaf-compliance

Digitale Tachograaf Analyse Software Uniek: Geïntegreerde tachograaf analyse

U kunt alle tachograafbestanden meteen analyseren op juistheid, compleetheid en overtredingen. FleetGO biedt als enige in Europa naast een downloadoplossing ook een analysetool.

Als u al software gebruikt voor de analyse van uw tachograafbestanden, kunt u alle .ddd-bestanden eenvoudig overzetten naar software zoals , VDO TIS-Web, Optac3 en andere software van derden

Tachograaf analyse software aanbieders FleetGO

Downloaden van bestuurderskaartgegevens Eenvoudig en veilig bestuurderskaartgegevens downloaden

Voor tijdelijke chauffeurs heeft FleetGO een optionele Driver Card Download Terminal om handmatig bestuurderskaarten te downloaden die automatisch worden geüpload naar het beveiligde online FleetGO-tachograafarchief.

FleetGO Bestuurderskaart Download Tools

Maak rapporten Helder inzicht in digitale tachograafgegevens

Overzichtelijke rapporten met de resterende rijtijden dagelijks, wekelijks en tweewekelijkse rijtijdbudgetten. Hetzelfde rapport geeft ook aan wanneer de volgende wekelijkse rusttijd moet worden genomen en laat zien hoe lang deze rusttijd (tenminste) moet zijn. Gebruik dit rapport om eenvoudig ritten voor uw bestuurder te plannen zonder het risico te lopen op overtredingen van Verordening (EG) nr. 561/2006 en AETR.

FleetGO Remote Tacho Download rapporten

Automatisch

Voorkom stilstand van voertuig en bestuurder

Veilig

Beveiligde tachograafgegevensopslag

Volledig

Alle tachobestanden in één platform

Op tijd

Ontvang uw bestanden altijd op tijd

Aanvullende oplossingen Ontdek onze slimme Add-Ons

TPMS

Met onze TPMS-oplossing kunt u de bandenspanning van uw trucks, bussen en trailers in realtime zien.

Temperatuurbewaking

Ons Temperatuur Monitoring Systeem helpt u de vereiste temperatuur in uw trucks en trailers te handhaven.

Trailer Tracking

trailer tracking

Met FleetGO Trailer-ID & Trailer Tracking heeft u altijd een compleet overzicht van de locatie van uw trailers.

FAQ Veelgestelde vragen over Remote Tacho Download

Ja, FleetGO heeft een kopie van de bedrijfskaart nodig, die wordt gehost door FleetGO, om het platform automatisch te authentiseren voor het downloaden van de .ddd-bestanden vanaf de voertuigen en de bestuurderskaarten.
VDO: vanaf versie 1.3 en hoger.
Stoneridge: vanaf versie SE5000 en hoger.
We raden u ten zeerste aan om deze voertuigen te upgraden met de nieuwste tachografen.
Met chauffeurs die niet regelmatig een netwerkvoertuig besturen, biedt FleetGO een Driver Card Download Terminal om deze bestuurderskaarten handmatig te downloaden. De terminal uploadt automatisch de bestuurderskaartgegevens naar de FleetGO-cloud.
U kunt uw eigen downloadinterval in dagen instellen.! Het is zelfs mogelijk om elke dag alle gegevens te downloaden!

Digitale tachograafbestanden

Digitale tachograafbestanden, ook wel bekend als .ddd-bestanden, zijn bestanden die in het interne geheugen van een digitale tachograaf worden opgeslagen en alle gegevens en informatie met betrekking tot een voertuig en zijn bestuurder(s) bevatten. In Spanje en Frankrijk hebben de .ddd-bestanden verschillende formaten. In Spanje is het formaat van de digitale tachograafbestanden .tgd en in Frankrijk zijn er 2 soorten digitale tachograafbestanden: de voertuiginformatie wordt opgeslagen in het V1B-formaat en de gegevens van de bestuurder worden opgeslagen in het C1B-formaat.
Volgens de Europese wetgeving (2006) zijn bedrijven wettelijk verplicht om regelmatig de digitale tachograafbestanden te downloaden en te analyseren en zijn zij verplicht om de informatie op verzoek tijdens inspecties aan de gerechtelijke autoriteiten te kunnen verstrekken.

Tachograafkaart in tachograaf

Tacho Download Software

Tegenwoordig kunt u verschillende soorten software vinden met betrekking tot digitale tachograafbestanden. Van software die is ontwikkeld om de opslag van de bestanden te automatiseren tot software die de digitale tachograafgegevens kan analyseren en uw bedrijf helpt om aan de eisen te voldoen. Deze oplossingen zullen u en uw bedrijf helpen efficiënter om te gaan met tachograafgegevens en compliance.

Digitale tachograaf-downloadapparatuur

Voor het downloaden van digitale tachograafbestanden zijn er verschillende oplossingen. Eén daarvan bestaat uit een speciale USB-stick die aangesloten kan worden op de tachograaf en die wordt gebruikt om de bestanden handmatig van de tachograaf af te halen. Dit betekent dat de bestuurder moet wachten totdat het downloaden van de bestanden is voltooid. Dit is een veel gebruikte methode. Het nadeel van deze methode is dat het tijdrovend en tamelijk inefficiënt is.

De Remote Tacho Download-oplossing is een relatief nieuwe methode voor het downloaden van digitale tachograafbestanden. Deze oplossing bestaat uit een telematica-unit die permanent verbonden is met de tachograaf in het voertuig. Dit apparaat brengt gegevens rechtstreeks van de tachograaf naar een online platform, waar alle gegevens worden verzameld en opgeslagen. Deze oplossing is zeer efficiënt, betrouwbaar en kost weinig tijd. De gegevens kunnen altijd en overal worden gedownload. Het is ook mogelijk om specifieke downloadintervallen in te stellen waarmee u het downloadproces volledig kunt automatiseren.

Benieuwd naar de prijs?

We groeien snel!

Fast50-2015-300x150-300x150
Fast50-2016-300x150-300x150
Main50-2016-150x150
Main50-2017-150x150
Main50-2018-150x150
FD-Gazellen logo zwart-wit